Welkom!
Wij zijn Gezi Solidariteit Nederland

Vorig jaar hebben wij in juni een festival georganiseerd om de verjaardag van de Gezi protesten te herdenken. Dit jaar willen onze vrijwilligers met de zelfde geest van samenwerken, solidariteit en vrijgevigheid wederom samenkomen om de tweede editie van Gezi Fest te realiseren. Zoals we vorig jaar zeiden: Er is een leus die voor eeuwig staat gegraveerd in ons bewustzijn, ons geweten, onze hartstocht, onze zintuigen, ons hele lichaam: “Overal is Taksim, Overal is Verzet.”

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden
MeerContact opnemen

VEELGESTELDE VRAGEN

Gezi?

Eind mei 2013, is in het Gezi Park te Istanbul een opstand begonnen die gedurende de hele maand juni heeft voortgeduurd en zich vrij snel heeft verspreid over heel Turkije. Het was een volksopstand, een verzet van burgers tegen de steeds groter wordende onderdrukking van de regering. Ook wij in Nederland hebben ons vanaf de eerste dag van deze volksopstand solidair getoond met miljoenen mensen in Turkije en hebben verschillende acties op touw gezet. Als Gezi Solidariteit Nederland hebben wij het verzet in Turkije nauw gevolgd en met regelmaat verschillende bijeenkomsten gehouden in de vorm van een open forum waarbij er volop gediscussieerd en gedebatteerd kon worden over actualiteiten en sociaal-maatschappelijke problemen in zowel Turkije als in de rest van de wereld.

Waar, wanneer?

Vorig jaar hebben wij in juni een festival georganiseerd om de verjaardag van de Gezi protesten te herdenken. Met dit festival is het ons gelukt om de geest van Gezi op symbolische wijze naar Nederland te brengen. Dit jaar willen onze vrijwilligers met de zelfde geest van samenwerken, solidariteit en vrijgevigheid wederom samenkomen om de tweede editie van Gezi Fest te realiseren. Zoals we vorig jaar zeiden: Er is een leus die voor eeuwig staat gegraveerd in ons bewustzijn, ons geweten, onze hartstocht, onze zintuigen, ons hele lichaam: “Overal is Taksim, Overal is Verzet.” Dit is de leus waaronder we wederom bij elkaar komen met al onze kleuren en al onze stemmen.

Hoe kun je het festival steunen?

  • Je kunt wat te eten en/of te drinken meenemen en onze gezamenlijke tafel (buffet) verrijken.
  • Als sponsor kun je een financiële bijdrage leveren.
  • Je kunt allerlei technische apparatuur of materialen aan ons uitlenen: neem hiervoor contact met ons op.
  • Je kunt je aanmelden om vrijwillig mee te helpen met de organisatie van allerhande activiteiten en zo een bijdrage leveren aan de commune.
  • Alle steun en hulp is waardevol en welkom. Wij hopen dan ook op jouw aanwezigheid en inzet om er iets moois van te maken.

Donaties: NL57INGB0006449882 Stichting 7continenten

Om hoe laat?

Het festival begint om 12:00 en eindt om 23:00.

Is het veilig voor de kinderen?

Ja, uw kinderen zijn ook welkom. Er zijn heel veel attracties in de festivalterrein, zoals: speeltuin, vlieger, clown…

Hoeveel kost een ingang?

Het festival is gratis. Tijdens het festival zal er niets verkocht worden.

Ligging

walk

Voor GPS gebruikers: Gelieve het volgende adres te gebruiken “Vliegenzwamplaats, 2661 Bergschenhoek”. Het festivalterrein ligt slechts op 400 meter afstand. Controleer de kaart hierboven.

Lansingerveld, gelegen aan het Honingzwampad, boven de parkeerplaats “Vliegenzwamplaats” en grenzend aan de Rottebanddreef te Bergschenhoek. Dit evenemententerrein is gelegen in het Recreatieschap Rottemeren.

Openbaar vervoer

map1

Het dichtstbijzijnde station naar het festival terrein Is Rotterdam Alexander.  U kunt de bus 35 vanaf daar nemen (richting Melanchthonweg Metro)  en uitstappen bij Selma Lagershofweg. Het is ongeveer 25 minuten lopen vanaf dat punt.

Met fiets

map2

Als alternatief kunt u een fiets huren (OV-fiets). Het is 15 minuten fietsen vanaf station Rotterdam Alexander.  U moet de Rottebandreef volgen tot u links de parkeerplaats Vliegenzwamplaats treft. Vanaf daar kunt u linksaf en doorfietsen tot het festival terrein.  Daar zijn langs de weg pijlen aanwezig in de richting van het festival.

Volg ons op Facebook of Twitter

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

4 + 3 = ?